Voor 17 uur besteld, vandaag nog verstuurd - 100 dagen bedenktijd

BALYY Batik Bali Strandlaken

Geniet van een strandlaken die gestempeld is op eeuwenoude batik techniek met tropische kleuren

 

Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

 

Balyy Batik strandlakens uit Bali

Voor een bezoek aan het zwembad of strand biedt een batik strandlaken een uitkomst. Deze prachtige 100% met de hand gemaakte doek is van rayonstof gemaakt aan de ene kant en badstof aan de andere kant. Een batik strandlaken heeft iets weg van een kikoy strandlaken, alleen is de rayonstof met de hand gestempeld en gekleurd waardoor er een heel mooi motief ontstaat. Een batik strandlaken is in veel fashionable kleuren verkrijgbaar. Een Balyy batik strandlaken, ook wel batik beachtowel genoemd is afkomstig uit Indonesië. Bij een batik strandlaken hebben wij ook een bijpassende batik omslagdoek, ook wel pareo of sarong genoemd, verkrijgbaar. Een batik sarong is ideaal voor een wandeling op het strand of als u snel iets om wilt slaan tijdens een mooie stranddag. Bij Hamamdoek.nl vind je een uitgebreid assortiment batik strandlakens, pareo en sarong omslagdoeken in vele mooie hippe kleuren en motieven. Bekijk snel ons aanbod en maak je keuze voor de stranddag van morgen!


Batik is al 10 jaar Unesco Werelderfgoed.

Batik is een al eeuwenoud techniek. Bij deze techniek wordt hete was op het doek gestempeld. De stempels zijn uit koper met de hand vervaardigd. Nadat de was op het doek is gestempeld word de stof gedompeld in een verfbad. Hierdoor trekt de verf in de stof. Na het verwijderen van de was blijven patronen in kleur achter. Batik is niet alleen een techniek, motief of stof maar het is een filosofie. Een taal in patronen waarbij het heel jammer zou zijn als dit handwerk verloren zou gaan. Daarom is het stempelen van batik stoffen opgenomen op de lijst van Unseco werelderfgoed. Onze batik strandlakens en batik pareo sarongs zijn allemaal met de hand vervaardigd en importeren wij zelf rechtstreeks vanuit Indonesië.


Ons assortiment in strandlakens

De strandlakens die wij verkopen zijn gemaakt van het beste katoen of rayonstof. Ze zijn zeer goed te gebruiken voor op het strand of zwembad. Daarnaast zijn de doeken licht en soepel. Bij ons kan je kiezen uit strandlakens die geheel effen zijn, met een motief, van kikoy stof of van batik, die gestempeld zijn. Dit maakt dat je ze gemakkelijk mee op reis kunt nemen. Al onze strandlakens en hamamdoeken zijn ook erg geschikt om te gebruiken voor baby’s. Je kunt er jouw kindje goed mee afdrogen of inwikkelen dankzij het katoen.


Vragen over onze strandlakens

Heb je vragen over ons uitgebreide assortiment of wil je meer weten over een strandlaken, hamamdoek, pareo of fouta? Bel of mail ons gerust, we beantwoorden uw vragen graag.