Voor 17 uur besteld, vandaag nog verstuurd - 100 dagen bedenktijd

Wat is een pareo of sarong

Als je nog niet zo goed op de hoogte bent van wat een pareo nu precies is, dan proberen wij je dat hieronder uit te leggen. Tevens bieden wij je een aantrekkelijke kennismakings korting om een pareo te bestellen, zodat jezelf uit kan proberen wat de voordelen van een pareo of sarong zijn.

Is het een omslagdoek, een pareo of een sarong?

Pareo komt van het Tahitiaanse woord pāreu dat een omslagkledingstuk is. Oorspronkelijk verwijst het naar een vrouwenkledingstuk van de Cookeilanden en Tahiti. Tegenwoordig is het een algemene benaming voor een omslagrok of omslagjurk. Het kledingstuk is verwant aan de Maleise sarong, Samoaanse lava-lava, Tongaanse tupenu en soortgelijke kledingstukken die in gebruik zijn op de Pacifische eilanden bij de oorspronkelijke bewoners van Hawaï, op de Marquesaseilanden, bij de Maori in Nieuw-Zeeland en op Fiji.

Een pareo kan op veel manieren gedragen worden. Hieronder lees je de verschillen.

Hoe draag je nu een Pareo of Sarong?

Er zijn talloze opties mogelijk van hoe je een pareo of sarong draagt. Vrouwen wikkelen een pareo meestal rond hun bovenlichaam, onder de armen, vanaf hun borsten tot boven de knieën. Een andere mogelijkheid is de pareo omslagdoek van achter naar voren te slaan, over de borst te kruisen en in de nek samen te knopen. Ook wordt een pareo om de heupen geslagen zodat alleen het onderlichaam en de dijen worden bedekt, dan is het meer een lange omslagrok. In westerse landen wordt de pareo vaak als aanvulling op badkleding toegepast. Het is dan een pareo van een dunne - min of meer doorzichtige - stof die wordt gedragen als mode-kledingstuk of ter bescherming tegen afkoeling of zonnebrand.

De uiteinden van de pareo zijn normaal gesproken niet zichtbaar, maar worden op de plaats gehouden door de stof zelf. Er worden geen spelden of gespen gebruikt. Alleen wanneer de pareo wordt gedragen om de nek of over de schouders, kunnen de uiteinden aan elkaar geknoopt worden. Als hij in de loop van de dag los komt te zitten, zal de drager deze gewoon weer strak trekken of opnieuw knopen.

Welke pareo of sarong moet je nu kiezen?

Welke pareo of sarong je nu moet kiezen is natuurlijk geheel afhankelijk van wat je zelf mooi vind. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je een pareo kiest die goed bij je strandoutfit past. 

Ontdek welke pareo jij het mooist vind en bestel snel online. Met de kortingscode KK0521PA hopen wij dat je kennis maakt met dit mooie product. Deze kortingscode is alleen geldig op alle pareo' s van het exclusieve merk Balyy.


ONTDEK ALLE PAREO 'S