Het lijkt wel vakantie!

Waarom ze elk jaar naar ons toe komen? Zij wonen allemaal in de stad: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en ’s-Hertogenbosch. Wij zijn de enigen die in een dorp wonen en een grote tuin hebben. Elk jaar als ze door onze poort komen verzuchten onze vrienden weer: ‘Wat wonen jullie hier toch mooi en wat is het hier toch heerlijk rustig. Het lijkt wel vakantie!’ Ja, dat vinden we zelf ook, daarom delen we het ook zo graag met vrienden. Vorig jaar ging het vriendenweekend wegens corona niet door, maar dit jaar gelukkig weer wel.

 

Aan de lange tafel

Meestal springen de kinderen al snel in het opgezette zwembad en kletsen wij gezellig bij onder het genot van een biertje en een wijntje. Na het borreluurtje is het tijd voor de barbecue. Iedereen helpt mee, de één stookt het vuur op, de ander maakt salades en weer iemand anders regelt het brood. Iedereen voelt zich thuis en weet waar alles staat. We eten met z’n allen aan de lange tafel op het terras en als het donker wordt roosteren we marshmellows op een kampvuur.  Aan het eind van de avond, als het fris wordt, begint het feest pas écht. Dan begeven we ons naar de schuur en dansen en zingen we tot in de kleine uurtjes…

 

Vrolijkheid

Als onze vrienden komen, wil ik natuurlijk wel dat de tuin er gezellig uitziet. Maar ik ben niet iemand die alles tot in de puntjes verzorgt. Daar heb ik geen geduld voor, ik heb het al druk genoeg met mijn werk en gezin. Al zit ik wel altijd vol plannen… Maar helaas, verder dan vrolijke kussens op de tuinbank, een snoer met lampjes en wat sfeerkaarsjes kom ik meestal niet. Soms zorg ik voor wat extra ‘vrolijkheid’ in de vorm van kleurige borden, glazen en bestek en dat is het dan wel zo’n beetje.

 

Hamamdoek als tafelkleed

Maar dit jaar was het anders. Ik heb namelijk iets superleuks ontdekt: de tweepersoons hamamdoek van 2,30 bij 1,60 meter! Oftewel: het perfecte tafelkleed! Deze hamamdoek is echt het meest feestelijke buitentafelkleed dat je maar kunt bedenken. En weet je wat helemaal mooi is? Hij is er in maar liefst 25 kleuren! Ik moet eerlijk bekennen: zelf was ik nooit op het idee gekomen om een hamamdoek op tafel te leggen. Ik zag het bij een vriendin en dacht ‘wat leuk’! Natuurlijk kon ik mezelf weer niet inhouden en heb ik er gelijk drie gekocht. Dan kan ik tenminste nog eens variëren.

 

Gecharmeerd

En onze vrienden? Die waren - vooral de dames - zeer gecharmeerd van het tafelkleed. Waar ik die vandaan had, vroegen ze. Nou, dat heb ik ze in geuren en kleuren verteld: op hamamdoek.nl natuurlijk!